DJELITE DALJE: “Otac će ubiti sestru i mene, imate li neku kuću da se sklonimo…”Dječak iz Kladova u Srbiji digao je Srbiju na noge kada je preko društvene mreže uputio vapaj za pomoć jer otac njega i njegovu tri godine stariju sestru psihički i fizički zlostavlja te što ne odustaje ni nakon što su od njega odselili.

zlostavljanje

“Živim s ocem i sestrom starijom od mene tri godine od 2002. godine, kada nas je majka napustila. Otac je teška pijanica i nasilan je. Maltretira nas svaki dan. Mene i moju sestru koji ne možemo izdržati to nasilje”, riječi su to 16-godišnjeg dječaka iz Kladova koje su odjeknule Srbijom i potresle mnoge građane Srbije.


Informer piše kako je dječak pismo u kojem opisuje svoje tragično djetinjstvo napisao rukom, fotografirao i vapaj za pomoć objavio na društvenim mrežama. Zamolio je pritom dobre ljude da mu pomognu pronaći kuću gdje otac njega i sestru ne bi pronašao.

Šesnaestogodišnjak opisuje kako je prošle godine odselio baki (očevoj majci), no da je otac došao i ondje ih fizički i psihički zlostavljao.

Pijan vilama i ciglama na djecu

“Nasrnuo je na nas vilama, kamenjem i ciglom da bi nas ubio”, napisao je dečak, a zatim je uputio apel svim dobrim ljudima: “Ja bih zamolio dobre ljude, ako netko pročita ovo, i ima neku kuću na raspolaganju da nam da, da se sklonimo dalje od njega jer ni na ulici nismo sigurni. Uvijek smo u stresu, ne možemo više izdržati, nemamo kamo. Zato sam riješio da se javim, da tražim pomoć jer znam da postoje ljudi s dobrom dušom”

Da se divljački čin koji dječak opisuje doista odigrao, i to početkom srpnja, potvrdila je i policija u Negotinu jer ga je prijavila dječakova baka. U tom su napadu baka i sestra ozlijeđene, a 16-godišnjak je samo srećom izbjegao ciglu kojom ga je otac gađao.

Pred sud 11. kolovoza

Policija je slučaj prijavila i Centru za socijalnu skrb, no oni tvrde kako slučaj već prate te da je dječak izmješten kod bake i da ne živi kod oca. Ni jedan slučaj nasilja prije, kažu, nije prijavljen.

Otac će biti saslušan pred sudom 11. kolovoza zbog kaznene prijave koju je podnijela njegova majka. Upućeni kažu kako, u slučaju da se potvrde informacije da je tijekom napada bio u alkoholiziranom stanju, sud može izreći mjeru obveznog liječenja.


Izvor: net.hrPOGLEDAJTE JOŠ
loading...


Inline
Inline