DJEČJA IGRA OKONČANA STRAŠNOM TRAGEDIJOM: Majci nisu smjeli odmah da jave šta se dogodilo…

Sedamnaestogodišnji mladić stradao je danas u nesretnom slučaju u svojoj porodičnoj kući u sarajevskom naselju Sokolje, kada je sa svojim mlađim bratom pronašao očevu lovačku pušku.

Navodno su braća uzela očevu pušku, te ju je jedan od njih počeo čistiti. Nažalost, puška je bila napunjena, te je hitac navodno pogodio starijeg brata u glavu, pri čemu je mladić ostao mrtav na mestu. Hitna pomoć je ubrzo stigla na mesto događaja, ali 17-godišnjaku nije bilo spasa.

Velika tragedija pogodila je sve meštane Sokolja, koji još u neverici prepričavaju šta se danas desilo. Prema rečima komšije ove porodice, otac je dugogodišnji lovac, pa odatle oružje u kući. Komšija, koji nije želeo da mu objavljujemo identitet, kazao je kako je stradali mladić, inače, bio “zlatno” i primerno dete, te da još ne veruje šta se desilo.

– Bio je lep kao slika, prepametan, trenirao je boks. Neko mi je kazao da je i otac bio u kući kad se tragedija dogodila. On je, koliko znam, bolestan i do sada je imao niz operacija, a majka je u trenutku nesreće bila na poslu. Nisu joj odmah smeli ni javiti šta se dogodilo – kazao je komšija.

Veliki broj prijatelja, komšija i porodice okupilo se večeras u kući stradalog mladića, kako bi porodici pružili reči utehe u teškim trenucima.

– Sve se dogodilo nekad iza podneva. Znam samo da je policija blokirala celu ulicu. To je bila dečija igra i znatiželja. Niko nije mogao ni pomisliti da bi se ovakva tragedija mogla dogoditi. Svi smo još u šoku – kazala je komšinica porodice.

Izvor: faktor.ba