Dječak (5) umro na rukama Djedu Mrazu koji mu je ISPUNIO POSLIJEDNJU ŽELJUErica Schmitt-Matzena, 60-godišnjeg Amerikanca nazvala je medicinska sestra iz obližnje bolnice kako mora “smjesta doći”. i posjetiti dječaka koji želi upoznati Djeda Mraza.

“OK, samo da obučem kostim” rekao je. “Ne, nema vremena, samo stavi tregere i kapu” rekla je sestra. Došao je za 15 minuta.


“Kada sam došao i vidio kakva je situacija, rekao sam svima da, ako misle da ne mogu izdržati, nega izađu iz sobe jer ako vidim da oni počnu plakati, i ja ću se slomiti” priča gutajući suze.

Petogodišnji dječak bio je toliko slab da se mučio s otvaranjem poklona kojeg je Schmitt-Matzen donio.
Bio je sam u sobi, ostali su gledali kroz sobe, plačući.

Schmitt-Matzen je sjeo na njegov krevet: “Što to čujem da ćeš propustiti Božić? Nema šanse da ćeš propustiti Božić! Pa ti si moj najvažniji vilenjak!” pokušavao je biti veseo.

“Kažu da ću umrijeti. Kako mogu znati da sam došao tamo kuda idem” , rekao je djećak. “Rekao sam mu: ‘Možeš li mi napraviti veliku uslugu? Kad dođeš, reci im da si najvažniji vilenjak Djeda Mraza i znam da će te pustiti” mučno se prisjeća Schmitt-Matzen.

“Donekle je sjeo i zagrlio me i samo me pitao ‘Djede, možeš li mi pomoći’. Zagrlio sam ga. Prije nego što sam išta stigao reći, već je preminuo. Grlio sam ga i držao.

Svi izvan sobe shvatili su što se dogodilo. Njegova mama je utrčala. ‘Ne, ne, ne još’ vrištala je. Predao sam joj sina i otišao što sam prije mogao.”

“Protrčao sam pored sestara, ridajući, Mislio sam si ‘Nisam ja za to'” kaže. “Proveo sam četiri godine u vojci i vidio sam svašta. Ali ovo me dotuklo” kaže, dodajući kako se divi sestrama i liječnicima koji takve stvari gledaju svaki dan.

Smrt dječaka ga je toliko potresla da nije mogao posjetiti unučad idući dan i bio je “potpuno sumanut iduća tri dana”. Kaže kako mu je trebalo više od tjedan dana prije nego što je koliko-toliko došao sebi.

“Mislio sam zauvijek prestati glumiti Djeda Mraza. No skupio sam snagu za još jednu predstavu. I onda kada sam vidio svu tu djecu kako se radosno smiju, shvatio sam da moram nastaviti. Zbog njih, ali i zbog sebe”.


Izvor: novi.baPOGLEDAJTE JOŠ
loading...