DJEČAK (13) SE UBIO JER VIŠE NIJE MOGAO DA TRPI: Policija privela sve profesore! Njegovo oproštajno pismo…Danijel Ficpatrik (13) iz Sjedinjenih Američkih Država ubio se vešanjem u četvrtak jer nije više mogao da idrži maltretiranje svojih vršanjaka u katoličkoj školi.

Daniel-Fitzpatrick-Danijel-Ficpatrik-2-670x447

U oproštajnom pismu koje je ostavio svojim roditeljima napisao je da se odustaje i da nastavnici nisu uradili ništa povodom vršnjačkog nasilja koje je trpeo.

Škola nije odmah dala komentar, a otac dečaka, koji se isto zove i preziva kao sin, napisao je na svom Fejsbuk profilu status u znak podrške i zahvalio svim dobrim ljudima koji se mole za njegovog sina.

– Jako mi nedostaje moj sin. Nijedno dete ne treba da prođe kroz ovo kroz šta je prošao moj sin – napisao je.

U katoličkoj školi koju je pohađao u državi Njujork dečaci su na času fizičkog na njega bacali lopte nazivajući ga pogrdnim imenima, niko nije želeo da se igra s njim, a roditelji osuđuju školu da nije uradila ništa povodom toga.

– Osećao se kao da je cela škola znala kada nailazi i da mu se svi smeju iza leđa. Ponižavali su ga – rekla je njegova majka.

U svom oproštajnom pismu rekao je da ga piše da ispriča svoj iskustvo iz katoličke škole koju je najpre hvalio, ali je naglasio da su se njegovi stari prijatelji promenili.

– Moj stari drugar Entoni me je zlostavljao zajedno sa četvoricom dečaka. Na kraju sam zbog Džona, jednog od njih, završio na X-zracima za mali prst jer mi ga je razbio. Žalio sam se nastavnicima, a oni nisu uradili ništa – naveo je u pismu tragično nastradali dečak.


Izvor: Telegraf.rsPOGLEDAJTE JOŠ
loading...


Inline
Inline