DIJELITE DALJE! OPASNA PREVARANTKINJA NA DRUŠTVENIM MREŽAMA: Zgrće novac lažući da joj muž umire!

Prevara! Maja M. putem društvenih mreža poziva ljude dobre volje da joj pomognu koliko ko može, jer njen muž boluje od raka. Okačila je broj računa na koji se novac može uplatiti.

Međutim, nigdje nije osvanuo bilo kakav dokaz o dijagnozi karcinoma niti bilo kakva medicinska dokumentacija u vezi sa tim. Dok je narod shvatio da se radi o prevari, već je uplaćeno više desetina hiljada dinara.

Inače, „Alo!” je već pisao o toj ženi, koja se nekad predstavljala kao blizak saradnik jednog visokog političara, ali i predstavnik uticajne NVO, i na taj način prevarila više ljudi. Na društvenoj mreži Tviter Maja je okačila poziv „Muž ima rak sa metastazama. Molim dobre ljude koji mogu da pomognu. Sav novac će biti vraćen ili uplaćen na račun drugima za liječenje.”

Ljudi koji su se zaista susreli sa ovom opakom bolesti hteli su da pomognu, ponudili su joj posao koji je odbila. Sliku računa koji je objavila je tekući račun u banci, a ne namjenski račun. Došli smo do Majinog broja telefona i kontaktirali smo je.

– Ja sam na Tviteru tako nadrljala da je to strašno. Mene su počeli da kidaju kao bijesni psi da sam prevarant i lažov, da nisam dostavila nijednu otpusnu listu. Ne treba mi ništa i ne želim ništa. Tako da sam rekla neka ga, neka umre, ali ja neću uzeti ni od koga pomoć. Moj muž je još u bolnici i zato ne mogu da prikažem otpusne liste. Čak su me i prijavili policiji i poslali su mi socijalnu službu na kućna vrata zbog moje djevojčice – kaže Maja.

Jedan od prevarenih koji je razotkrio prevaru, ispričao je za “Alo!” problem iz svog ugla.

– Moji roditelji su izgubili bitku upravo sa rakom i dobro znam kroz šta sve prolazi osoba koja se bori sa ovom bolešću. Upravo iz tog razloga sam uplatio 5.000 dinara, a poznajem ljude koji su uplaćivali i sume od 24.000 dinara i 19.000 dinara. Igrom slučaja, Maja je objavila da je jako nezadovoljna doktoricom kardiologom koja radi u Kliničkom centru u Beogradu, a upravo ta ljekarka je liječila moje moje roditelje. Stupio sam u kontakt sa doktoricom i ona je provjerila i rekla mi da pacijent, odnosno Majin muž, Saša M. nije bio njen pacijent. Zatim, Maja je kasnije navela da je ista ta doktorica davala njenom mužu citostatike, a kako je u pitanju doktor kardiolog, ona zapravo ni nema pristup tim lijekovima – kaže za „Alo!” naš provjereni izvor.

Kako „Alo!” saznaje, nekim ljudima koji su im pomagali upravo je taj teško bolestan muž dolazio na kućnu adresu i uzimao novac na ruke.

Dok je jednima Maja pričala kako je Saša teško bolestan, da ima karcinom, drugima je pričala da se šlogirao, a takođe smo pronašli i sliku koju je prevarantkinja obrisala sa društvene mreže, a na kojoj je navodno njen muž neuhranjen i moli za pomoć i hranu. Međutim, muškarac na toj slici čak i nije njen muž, što može vidjeti svako ko muškarca sa slike uporedi sa slikom muža na Majinom Fejsbuk profilu.

Ona je i postavila pitanje gdje može doći do morfijuma, jer joj ponestaje, kao i da ga daje ona lično mužu i to kod kuće. Takođe, navodi da izvještaje ljekara ne može da objavi bez dozvole advokata.

Izvor: Alo.rs