DIJELITE DALJE, NEKA ON BUDE UPOZORENJE SVIMA: Jedva ostao živ! Uradio je nešto što mnogi od vas rade…

Wiley Day (32) iz američkog Huntsvillea zaspao je s mobitelom na punjaču blizu sebe kao i obično, no ubrzo je požalio zbog ove svakodnevne navike. Naime, ujutro se probudio i odlučio se još malo istezati kad je iznenada poskočio i pao s kreveta.

Njegova metalna ogrlica zakačila se za punjač koji se otkačio s mobitela, a kako je metal dobar vodič, struja je putovala sve do Dayova vrata i opekla mu kožu.

– Tijelo mi je utrnulo i osjetio sam jaki pritisak oko vrata. Bol koju sam osjetio usporedio bih s onom od primljenog metka, izjavio je Day. Srce mu je počelo ubrzano kucati, osjećao je pritisak u ušima i vid mu se zamutio.

Dozvao je svoje rođake i nekako uspio otrgnuti ogrlicu sa svog vrata. Njegova malena sestra mu je zatim pokazala produžni kabel iz kojeg se dimilo, a dijagnosticirane su mu opekline drugog i trećeg stupnja na rukama i vratu.

Njegov doktor izjavio je da je Day najvjerojatnije pretrpio strujni udar jačine 110 volti, što je dovoljno da usmrti osobu. Prema podacima jednog američkog udruženja, u prosjeku oko 400 ljudi godišnje umre zbog strujnog udara u vlastitom domu.

– Zahvalan sam što sam preživio i smatram da moj život nakon ovog ima neku svrhu, zaključio je Day, koji će ubuduće zasigurno paziti kako puni mobitel…

Izvor: 24sata.hr