DIJELITE DALJE – Apel porodice: Ernesa boluje od raka dojke i treba joj vaša pomoć

Ernesa Kunalić iz Sarajeva već duže vremena boluje od raka dojke. Njen muž Admir oglasio se na Facebook profilu, sa apelom na sve ljude dobre volje da pomognu koliko mogu da bise prikupio novac neophodan za Ernesino liječenje.

– Nas dvoje, sa našim porodicama smo, eto, svo to vrijeme borili bitku i stvarno pokušali samostalno da izađemo na kraj sa time. Međutim i nakon tri ciklusa hemoterapija, dvije operacije, zračenja, velike i nesebične pomoći koja nam je zaista pružena na KCUS-u, naša borba s njenim rakom i metastazama istog još nije završena. Došli smo do tačke gdje dalje ne možemo bez vaše pomoći – napisao je Admir.

Ernesa hitno treba početi s primanjem terapije – novog, pametnog lijeka Olapariba (Lynparza).

– To je lijek koji je nedavno odobren, te nažalost još nije pokriven zdravstenim osiguranjem u BiH. Ernesa bi u kontinuitetu trebala uzimati ovaj lijek godinu dana, za što je potrebno gotovo 60.000 eura – objasnio je Admir.

Nažalost, to je novčani iznos koji porodica Kunalić nije u mogućnosti samostalno da osigura.

– Nije lagano odlučiti se na ovaj korak, te javno tražiti pomoć. Međutim, dugujemo svojoj maloj kćerkici Nađi da učinimo apsolutno sve što je u našoj moći kako bi njena mama ozdravila, te kako bi ona i dalje bila ta koja je svojom majčinskom, sigurnom rukom vodi kroz život. A, vjerujem i siguran sam da uz pomoć svih vas, ovaj naš problem koji imamo, postat će manji problem jer imamo sve vas – naveo je Ernesin suprug Admir.

Svi ljudi dobre volje porodici Kunalić mogu pomoći direktnom uplatom na bankovni račun koji možete vidjeti na slici ispod:

Svoj doprinos možete dati i putem humanitarnog broja 090 292 060..

Izvor: avaz.ba