DIJEITE DALJE – POTRESNI APEL ISME MAČKIĆ: Molim vas pomozite, kutija mojih tableta za mjesec dana košta 1000 eura!

U redakciju portala je stigao apel gospođe Isme Mačkić, a koji vam prenosimo u cjelosti. Dijelite dalje, jer je ovoj ženi pomoć zaista neophodna.

thumb460_100037_1capture-20161113-180918

– Dragi moji, poslije duge borbe i velikih problema koje sam u posljednje vrijeme imala, osim dijalize, koja mi je u ovome trenu manji problem nagomilalo se puno toga. Koliko sam mogla, borila sam se, od Livna do Mostara do raznih privatnika ne bi li uspjela popraviti bar malo svoje stanje na bolje… Ne ide, pa ne ide, koliko god se borila, samo sam se počela vrtjeti u krug, a nikada izaći ni na jednu stranu.

Doduše liječenje sa Exjade ide na bolje, bar za sada. Feritin pomalo opada, a to znači da će se i ove naslage željeza u unutarnjim organima polako topiti i da ih Exjade veže za sebe i dijaliza izvlači, ali i tu treba dosta vremena, strpljenja i novca. Lijekovi su preskupi, jer jedna kutija za mjesec dana košta 1000 eura, a ja to moram piti do poboljšanja stanja što mi stvara dodatne teškoce, jer ja taj novac nemam i zato se moram obraćati dobrim ljudima koji prepoznaju tuđu patnju i da mi pomognu.

Ali što je najgore ne smijem prekidati liječenje, a nestalo mi je tableta, pa vas molim za pomoć za nastavak liječenja. Noćima ne spavam, tu su pusti bolovi iz noći u noć, teško disanje, gušenje, napravim dva koraka – kašalj me odmah razguljuje zbog nedostatka kisika, pošto je krvna slika preniska, uz to problemi sa srcem, gdje je potrebna operacija, koja se ne može napraviti. Zbog ovakvih nalaza ne mogu hodati bez tuđe pomoći, ne mogu se sama ni okupati, niti spremiti na dijalizu, a još ovaj teret ispred mene…

Da vam ne govorim, vidite na slikama i da ne nabrajam dalje. Stanje mi se znatno pogoršalo tako da i ja idem onom utpoljenik se hvata za slamku, šta drugo da radim i pored svega toga skuplja mi se voda koju ne mogu izbaciti, jer nas većina na dijalizi ne mokri nego što nam aparat izvuče, to je to… Ja mislim da me razumijete, ne želim da se predam, nakon svega što sam prošla u ovih skoro 11 godina, ne želim sad izgubiti bitku ali ako ništa ne poduzmem, ne piše mi se dobro, borim se i boriću se do zadnjeg daha, koliko mogu pa vas molim da mi pomognete koliko možete, jer bez vas to ne mogu…

Zato dragi moji prijatelji, znani i neznani, svi ljudi dobrog i humanog srca pomozite mi koliko možete da se izborim sa ovom bitkom da barem mogu sama hodati i brinuti se o sebi, a ne da moram zavisiti od pomoći ostalih ukućana. Nadam se da me razumijete i da ćete mi pomoći koliko možete. U nadi da će krenuti na bolje, puno pozdrava za svih, koji su mi do sada pomogli i koji će mi nadam se u budućnosti pomoći, jer ovo ne mogu sama bez vaše pomoći. Hvala svima još jednom. Ukoliko ste voljni pomoći, možete to učiniti na ove brojeve ili adresu:

Mačkić Isma
ul. Gabrijela Jurkića 11
80 101 Livno

Br. domaćeg računa:
Raiffeisen banka 4255 0310 0498 6203 ili
TRN 1613000019176761,
za inozemstvo IBAN CODE BA391613000019176761 ILI SWIFT CODE RZBABA2S

Broje telefona: 00387 63 318 853.

Izvor: Ekskluziva.ba