DANAS SLAVI 117. ROĐENDAN: Evo šta najstarija žena na svijetu ima da vam poruči… (VIDEO)Italijanka Ema Moreno je najstarija osoba na svetu i danas puni 117 godina. Ceo svet je opčinjen njenom dugovečnošću, a još više razboritošću i svesnošću da je izuzetna čast kad ti život pruži mogućnost da obitavaš u čak tri veka.

ema-morano-7-620x350

Ema Moreno je poslednja osoba za koju sigurno može da se tvrdi da je rođena još u 19. veku.


Ova baka je rođena 29. novembra 1899. godine u Italiji, prenosi Klix.

Tajna njene dugovečnosti leži najviše u, kako kaže, izbegavanju svakodnevne medicine i u posebnoj ishrani.

– Pojedem dva jajeta dnevno i nešto keksa. To je to. U suštini ne jedem mnogo jer nemam zube – rekla je Moreno koja živi u gradu Verbaniji na severu Italije.

Danas je ona najstarija osoba na svetu, ljubazna je i uvek raspoložena. I zvanično je vlasnica Ginisovog rekorda za najstariju živuću osobu.

Bila je najstarija od osmoro dece u porodici i sve ih je nadživela, a za nju postoji posebno interesovanje među ljudima.

– Dolaze, iako nikoga ne pozivam. Dolaze iz svih krajeva sveta kako bi me videli – govori Ema.

Moreno danas slavi rođendan, a prethodni put kada je davala intervju nije bila sigurna da li će da jede rođendansku tortu, pošto se prethodne godine loše osećala nakon nje.

Ema živi sama. Ostavila je muža 1938. godine zbog nasilničkog ponašanja, ubrzo pošto je njen novorođeni sin preminuo.

Tokom radnog veka, proizvodila je vreće od jute u lokalnoj fabrici.

Ema je prilično oštroumna, iako je sluh počeo da je izdaje i teže govori. Zbog lošeg vida retko gleda televiziju, uglavnom spava ili jede.

Za rođendan će joj u posetu doći rodbina, kao i gradonačelnica Verbanije Silvija Markionini, a u njenu čast biće izveden muzički šou u lokalnom teatru da bi slavili ženu koja je živela u tri veka.

Pogledajte kako Ema izgleda danas:

Evo kako su joj obožavaoci čestitali rođenadan:


izvor: telegraf.rsPOGLEDAJTE JOŠ
loading...