Danas puni 53 godine i nema joj ravne: Ove slike su dokaz da NAJLJEPŠA ŽENA svijeta PRKOSI VREMENU

Čudili su se mnogi koliko je bila lepa kao dete. Kada je odrasla, prijatelji su njenim roditeljima govorili da njihova prelepa ćerka mora da bude model.

U proceni izgleda lepe Italijanke nisu pogrešili, Monika Beluči je postala jedna od najlepših žena u istoriji, zanosna na filmskom platnu, u modnim kampanjama, ali i na slikama koje je prikazuju onakvom kakva ona zaista jeste.

Monika, čije je puno ime Monika Ana Marija Beluči, i koja sutra puni 53 godine, rođena je u Citi di Castelo, u Italiji. Njen otac Luidji Beluči, koji se bavio transportom, i mama Marija Gustineli, slikarka, nisu mogli da prošetaju ulicom sa ćerkom, a da im ljudi ne priđu sa komentarima o nesvakidašnjoj Monikinoj lepoti ili da ih ne isprate radoznalnim pogledima.

Neizbežno je bilo da i svet, izvan Peruđe, vidi lepu Moniku. Prva prilika za to bile su revije i kampanje u kojima je učestvovala.

Bila je veoma uspešna u manekenstvu, kao članica prestižnih modnih agencija u evropskim i svetskim prestonicama mode, od Njujorka preko Milana do Pariza.

Sarađivala je sa Kristijanom Diorom, pojavljivala se na najtraženijim naslovnim stranama, zatim i na Pirelijevom kalendaru. Bila je zaštitno lice kuće “Dolce& Gabana” čija je muza ostala do danas. Pre nekoliko godina pojavila se u njihovoj kontraverznoj kampanji koja se dotakla religije.

Glumac je bila nastavak njene karijere. Sve je počelo 1990, a u filmovima Život sa snovima i Drakula ostvarim je prve uloge.

Njene glumačke početke obelezile su njena gola pojavljivala na filmskom platnu.

Film Apartman doneo joj je svetsku popularnost, ali i ljubav. Na snimanju je uposzna svog budućeg supruga, fracuskog glumca Vansana Kasela. Venčali su se 1999. godine, dobili su dve ćerke, a onda je 2013. godine usledio razvod.

Monika je pre vencanja sa Vensanom bila udata za fotografa Klaudija Karlosa Basoa, taj brak je potrajao samo nekoliko meseci. Bila je verena i za glumca Nikolu Farona, sa kojim je bila šest godina.

Glumicinu karijeru u kojoj se kao važna izdvaja i uloga Marije Magdalene u filmu Stradanje Hristovo reditelja Mela Gibsona, uloga Kleopatre u komediji ” Asteriks i Obeliks: misija Kleopatra”, ali i uloga u ” Matriksu 2” i “Very Matriksu 3”, obeležile su nagrade, od Sezama koju je dobila za ulogu u Apartmanu kao najbolja mlada glumica do priznanja za doprinos filmskoj industriji koja joj je prekjuče uručena na Međunarodnom filmskom festivalu u San Sebastijanu.

Francuski predsednik Fransoa Oland prošle godine joj je u Parizu uručio Orden časti, najviše državno priznanje Francuske.

Monika koja je sa 51 godinom bila Bond devojka ili kako je ona volela da kaže Bond žena, u filmu Spektra, igrala i u filmu Emira Kustrurice, Na mlečnom putu, uz našu Slobodu Mićalovic Ćetković. Sa rediteljem i koleginicom iz Srbije bila je na Festivalu u Veneciji prosle godine, ali i na otvaranju FEST-a pre sedam meseci u Beogradu.

Velika je prijateljica sa Kusturicom, a na snimanju filma zbližila se i sa Slobodom, sa kojom na Instagramu cesto razmenjuje komplimente.

Jedan od najvećih seks simbola u istoriji, što opravdavaju u i sve ove njene slike, izjavila je da lepota bez inteligencije ne znači ništa. Ona je svoju lepotu iskoristila na najbolji način.

Važno je i reci da Monika nije ljubitelj plastične hirurgije.

Izvor: zena.blic.rs