Danas je čovjek skočio u hladnu vodu, a RAZLOG ne može biti plemenitiji…

Prolaznici okupljeni na keju ispod Kalemegdana kod Ušća danas su posmatrali akciju plemenitog momka, koji je, videvši da je jedan pas završio zaglavljen u rec, brže- bolje priskočio u pomoć.

Jedan od očevidaca događaja objavio je na “Tviteru” fotografiju ove akcije i sam čestitajući na hrabrosti momka.

– To se desilo sa gradske strane, tačno ispod Pobednika na Kalemegdanu. Naišao sam biciklističkom stazom i video da su se na tom mestu skupili ljudi. Stao sam i primetio da je jedan momak od oko 30-ak godina skinuo garderobu, te da se sprema da skoči u vodu – prepričava za “Blic” tviteraš.

Kako dodaje, u pitanju je pas srednje veličine, koji je tu u svakodnevnoj šetnji sa vlasnikom, starijim gospodinom, trčao po ivici bedema i slučajno upao u vodu.

– Tu se nekako zaglavio u granju i nije mogao da se izvuče. Voda je dubine oko jedan metar, te se spasilac omah dočekao na noge. Neko je doneo duži, čvrsti kanap, momak u vodi je došao do psa, vezao kanap oko njega, a potom su tri čoveka izvukla psa na bedem, a zatim i momka – objašnjava naš sagovornik.

Prema njegovim rečima pas je dobro, a skromni momak koji ga je spasio je prilikom doskoka opasno posekao taban, ali se njegova devojke, inače lekar, odmah pobrinula za njegovu ranu.

Izvor: blic.rs