DA VAM SRCE PUKNE: Dječak je napisao pismo pokojnom ocu, a evo šta mu je tražio za Novu godinu!Ova nevjerovatna priča dolazi iz Škotske. Fotograf Stjuart Mekol (30) pronašao je sasvim slučajno dok je šetao psa jedan balon u kojem je bilo pismo jednog dječaka upućeno pokojnom ocu.

Iako je svjestan da više nema oca, dječak je napisao pismo u kojem se nada da će mu tata za Novu godinu iz raja poslati poklone.

U pismu stoji:

“Ćao tata, pišem ti da ti kažem da mi nedostaješ i da ti ispričam novosti. Sigurno već znaš da sam u hraniteljskoj porodici jer je mama bolesna, a ja imam upalu uha od ponedjeljka. Sutra odlazimo. Stvarno mi nedostaje škola i nedostaješ mi ti. Znam da si u raju, ali jesi li dobro? Prije kraja mog pisma, evo ti spisak mojih snova i želja.

Moj san je da mi ti tatice staviš poruku ispod jastuka. Božićna lista: čizme, lopta, Rubikova kocka, dres Real Madrida.

Zdravo tata. Volim te!”

Fotograf koji je pronašo pismo za Daily mail je izjavio da je odlučio da prije Nove godine pronađe dječaka.

“Došao sam kući ali sam samo razmišljao o dečaku i pismu. Postavio sam fotografiju pisma na Facebook kako bi pronašao bilo koga ko bi mogao da mi pomogne da pronađem dječaka. Nadam se da ćemo ga pronaći. Ako i ne uspijemo, napravio sam stranicu za donacije, koje ćemo dati u humanitarne svrhe za svu djecu bez roditeljskog staranja.”


Izvor: novi.baPOGLEDAJTE JOŠ
loading...


Inline
Inline