DA TI SRCE PUKNE OD TUGE: “Mog brata više nema…”U jučerašnjem napadu na četvrt Bab al-Nayrab u sirijskom gradu Alepu ponovo su poginula djeca.

57c0684c-3698-41d6-9fb0-272b0a0a0a64-djeca-alep-1-preview

Prema informacijama medijskih aktivista u Alepu, poginulo je petero djece, a po informacija Sirijskog opservatorija za ljudska prava poginulo ih je 11. U svakom slučaju radi se o još jednom bezumnom razaranju u kojem su stradali oni najneviniji.

I ovaj put se radilo o bojler-bombi koje su postale redovno sredstvo ratovanja od strane Asadove vojske.

Tu se radi o improviziranim napravama, tačnije o buradima napunjenima eksplozivom i komadima željeza i sličnih šrapnela koji mogu nanijeti smrtonosne povrede i onima koji se ne nađu na udaru samog eksploziva.

Ovaj put su stradala djeca. ‘Mog brata više nema’, jeca jedno dijete ne susprežući suze. A djeca su stradala i u paralelnom napadu na zapadni Alep.

Snimke koje medijski aktivisti puštaju u javnost doista su jezive. Jedna žena odjevena u crninu kleči kraj mrtvog djeteta dozivajući ga i pokušavajući ga probuditi. Shvaća da ne može i sklapa mu oči. ‘On je moj sin… nema ga više’, govori potpuno shrvana.

U međuvremenu, ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov i njegov američki kolega John Kerry danas se sastaju u Ženevi upravo na temu Sirije.


Izvor: avaz.baPOGLEDAJTE JOŠ
loading...


Inline
Inline