ČUDO U BIH: Pjetao do podne kukuriče, a od podne kokodače i NOSI JAJA

U domaćinstvu Ranka i Zore Boljanović u trebinjskom naselju Hrupjela petao je počeo da nosi jaja neobičnih oblika, različitih veličina i boja.

pevac-1463171449-905663

Ranko Boljanović kaže da je pevca starog godinu dana kupio pre šest meseci u LJubinju i da je posle nekog vremena primetio da se čudno ponaša.

“Do pola dana je bio muško, a drugi dio dana žensko”, rekao je Srni Boljanović, koji dodaje da je petao ujutro vrlo nemiran i kokodače kao kokoška, a poslepodne kukuriče i šepuri se po dvorištu. On kaže da su za prvo petlovo jaje mislili da je od koke, iako je bilo neobičnog, duguljastog oblika.Da pevac nije “pravo muško” Ranko i njegova supruga primetili su kada su videli da leže u kokošije gnijezdo.

jaja-od-pevca-1463171517-905665

“Videli smo da leže u jedno udubljenje u kokošinjcu. Kada bi legao udubljenje bi bilo prazno, a kada pijevac ode ostane jaje”, kaže Ranko i navodi da petao jaja ne nosi često, te prođe i po 10-15 dana dok ne snese drugo.Boljanovići kažu da jaja nemaju žumance, a prilikom kuvanja belanca budu normalna.

ranka-i-zore-boljanovic-1463171549-905667

“Ne konzumiramo ih u ishrani, dok se ne utvrdi o čemu je reč”, kažu Boljanovići.

Ranko ističe da njegov pevac živi “moderan život” i da ga koke ne interesuju mnogo, te da je već postao atrakcija za cijeli grad, ali se nada kokoške neće početi da kukuriču.

Izvor: fokus.ba