ČUDO MEDICINE! ON ŽELI BOLJI ŽIVOT: Glavu će mu presaditi na tijelo mrtvaca!

Talijanski neurokirurg Sergio Canavero spreman je za operaciju presađivanja glave Rusu Valeriju Spiridonovu (32).

a7fc27e630dfdfe0d249-1

Za “operaciju Frankenstein” priprema se tako što oživljava trupla elektrošokovima.

Valerij Spiridon (32) od djetinjstva je prikovan za invalidska kolica te boluje od teške bolesti. Werdnig-Hoffmanova bolest težak je oblik infantilne mišićne atrofije, urođene bolesti, a smrt obično uslijedi nakon treće godine.

Valerij je čudo medicine jer je uspio nadmašiti crne prognoze deset puta dulje od drugih oboljelih, a sad ga čeka nešto još nevjerojatnije – novo tijelo.

Neurokirurg Sergio Canavero presadit će Valerijevu glavu na drugo tijelo. Operaciju planira za prosinac 2017. Doktor Canavero čvrsto je uvjeren u uspješnost operacije od 90 posto te tvrdi:

– Naravno da postoji granica rizika, ne mogu to nijekati, ali siguran sam u svoj rad – kazao je Canavero. Dodao je da uspjeh operacije potpuno ovisi o ruskom preparatu koji se zove perftoran. To je zamjena za krv koja može riješiti problem velikoga gubitka krvi prilikom odvajanja glave od tijela. Ako nešto pođe krivo u vrijeme operacije, kirurg transplantolog Anatolij Trošin predložio je novu metodu spašavanja Valerijeva života. Predložio je da se glava nakon odvajanja od tijela smjesti u posebni kontejner koji nalikuje na skafander astronauta.

– Taj kontejner izvana po obliku treba biti takav da ga dobrovoljni davatelj krvi i krvnih žila lako može pričvrstiti i stalno nositi na tijelu – kazao je Trošin te dodao da će se tako dobiti efekt sijamskih blizanaca. U Canaverovu eksperimentu zasad su pristali sudjelovati Vijetnam, Južna Koreja i Kina.

– Ako operacija uopće bude 2017., najvjerojatnije će je obaviti u Kini jer je ona već mnogo napredovala tom segmentu – kazao je Spiridonov.

Izvor: 24sata.hr