BRUTALNA KAZNA: Žena s nikabom kažnjena sa 30.000 eura jer je odbila pokazati lice!Sudac u italijanskom gradiću Pordenone osudio je ženu koja je nosila nikab, i odbijala skinuti ga i identificirati se, na četiri mjeseca zatvora, a potom je presudu preinačio u četveromjesečnu kaznu od 30.000 eura.

100004_1nikab

Incident se dogodio prije tri sedmice, kada je četrdesetogodišnja žena albanskog porijekla, koja godinama živi u Italiji, ušla u gradsku vijećnicu San Vito al Tagliamento gdje se održavao sastanak Vijeća mladih, u kojem je i njen sin.

Gradonačelnik Antonio Di Bisceglie uporno ju je molio da skine nikab, ali ona je to svaki put odbila. Potom su je predstavnici policije izveli da bi je identificirali, ali se žena otrgla i vratila u salu. Nakon toga je sastanak Vijeća mladih prekinut.

Ova žena, koja u Italiji živi od 2000. godine, je identificirana i proglašena krivom za narušavanje zakona iz 1975. godine koji regulira ponašanje na javnim mjestima, a prema kojem je ljudima na javnom mjestu zabranjeno nošenje bilo kakvih predmeta koji sprječavaju prepoznavanje lica.


Izvor: Klix.baPOGLEDAJTE JOŠ
loading...


Inline
Inline