BLOKIRAN VIBER: Država naredila operaterima da isključe ove aplikacije!Izvršni direktor EKIP Zoran Sekulić u Podgorici je odbio da objasni nalog Agencije za elektronske komunikacije i poštansku djelatnost svim telekomunikacionim operatorima da isključe mogućnost korištenja aplikacija Viber, WhatsApp i drugih sličnih servisa.

thumb460_98449_1viber

“Ko je vama dao pravo da me zovete. Zovite me sutra u 8 sati. Ko vam je dao pravo da me uznemiravate”, poručio je Sekulić.

Kuriru je potvrđeno da je u 18 sati blokiran pristup Viber u Crnoj Gori , rekao je PR Vajbera Vuk Brajović.

Kako nezvanično saznajemo ova odluka je došla od regulatornog tijela Crne Gore, a prema nekim informacijama građani i dalje komuniciraju preko WhatsAppa iako su se proširile glasine da je i ta aplikacija blokirana.

Prema nalogu Agencije, operateri su dužni da sprovedu tu mjeru u skladu sa Zakonom o elektronskim komunikacijama, koji predviđa da je komunikacije za potrebe direktnog marketinga dozvoljena samo uz prethodno pribavljenu saglasnost korisnika.

Mogućnost korištenja servisa kao što su Viber i WhatsApp biće isključena dok Agencija posebnim nalogom ne odredi da se takva zabrana suspenduje.

Kompanije Crnogorski Telekom, Telenor i M:tel nisu ustupale podatke o svojim korisnicima i poštuju najstrože bezbijedonosne standarde i procedure zaštite korisnika i njihovih podataka.


Izvor: Kurir.rsPOGLEDAJTE JOŠ
loading...


Inline
Inline