Bio je zdrav dječak i odličan đak, dok se nije požalio na bol u kostima. Od tada on s roditeljima prolazi kroz pakao

Tužna priča iz Prokuplja – mladiću Milošu Stojanoviću (22) potrebna je vaša pomoć kako bi pobedio bolest i glad. Njegova porodica nema novca, jedva sastavljaju kraj s krajem, i zato mole sve ljude dobre volje da im pomognu.

milos-stojanovic-620x350

– Moj sin je gladan i bolestan. Nas troje živimo od 15.000 dinara, mi ne znamo kome više da se obratimo, ali znamo da je njemu potrebna pomoć. Sada je sam i trpi velike bolove, ne može da izađe iz kuće i zbog toga je izgubio i drugove – rekao je otac.

Prema Goranovim rečima, njihov sin je do sada operisao dva tumora u vilici, a ima i probleme s koštano-zglobnim sistemom zbog čega je imao i operaciju kolena.

Miloš je završio prokupačku Tehničku školu.

– Njegove kosti su lako lomljive zbog nedostatka kalcijuma i teško se kreće. Nakon operacije u kolenu ima šipke i dva šrafa. Kosti mu postaju kao saće, i bole ga, a lekari su mu preporučili Vrnjačku banju i poseban režim ishrane. Međutim, on skoro da nema šta da jede, gladan je i bolestan – rekao je Goran Stojanović koji je 12 godina radio u Vojsci Srbije i na kraju ostao bez posla.

Osim tumora koje je operisao i bolesti kostiju Milošu se u poslednje vreme pojavio i veliki broj mladeža po telu koje mora redovno da kontroliše. “Na ramenu mu je izrastao mladež veliki kao šaka koji ga sada pritiska”, kazao je Stojanović.

Miloševa majka i Goranova supruga Jasmina nema posao. Ona ima probleme s bubrezima zbog čega joj je onemogućeno normalno da radi, a i mora da se brine o teško bolesnom sinu. Međutim, ona bi pristala na posao, ali kaže, zbog godina, niko neće da je zaposli.

U Centru za socijalni rad u Prokuplju rekli su ranije da ovoj porodici pružaju pomoć u skladu sa zakonom. Međutim, ta pomoć je minimalna i nikako dovoljna za Milošev oporavak i normalan život.

Iako ovog mladića život gazi, on je uspeo da završi Tehničku školu u Prokuplju i to smer za kompjutersko konstruisanje. Bio je odličan đak.

Milošev otac, kako sam kaže, grebe i rukama i nogama da dođe do posla. Ponekad cepa drva, pomaže drugima kada ga pozovu, ali za normalan život i Miloševu bolest to nije dovoljno. Kada plate stan i režije, ne ostane im bukvalno ništa, tvrdi ova porodica iz Prokuplja.

Budite humani i pomozite im, jer vaše malo njima može da znači mnogo. Pomozite Milošu da ne bude gladan, i da ima tri obroka dnevno. Pomozite mu da ozdravi.

Žiro-račun za pomoć Milošu Stojanoviću:

Agricole banka

330-4700100324934-62

Za uplate iz inostranstva

Instructions for customer transfers EUR

correspodent is:

AGRIFPP-Credit Agricole Paris

Acc. With Institution: 57A

MEBARS22

CREDIT AGRICOLE SRBIJA AD, Novi Sad

Beneficiary: 59:

IBAN RS35330473020129756036

Milos Stojanović Donja Konjuša BB Serbia

Izvor: Mondo.rs