BEZ MILOSTI: FACEBOOK ĆE ODSAD BRISATI SVE PROFILE na kojima nađe OVO

Facebook je odlučio stati na kraj lažnim korisnicima. Jedan oblik lažnih profila na društvenim medijima je glumljenje druge osobe – ljudi kreiraju dvojnika koji se pretvara da je žrtva i koriste to da ju napadaju i blate.

12890901_10153568024512887_5144744887521592057_o

Ali Facebook je napokon krenuo u akciju i kreirao je alat koji automatski može otkriti te imitatorske račune. Trenutno je prisutan u 75% država, a primijetit će ako netko koristi tuđe fotografije i ime te uzbuniti potencijalnu žrtvu, koja će onda moći prijaviti napasnika ako to bude potrebno.

Lažni su profili već ionako protiv Facebookovih pravila, ali to je pravilo samo po sebi teško provoditi ako žrtve niti ne znaju da ih netko imitira.

“Dobili smo povratne informacije prije konferencije (o sigurnosti na Facebooku) kao i tijekom konferencije da to posebno zabrinjava žene… I to posebno žene u određenim dijelovima svijeta gdje (glumljenje druge osobe) može za njih imati određene negativne kulturalne i društvene posljedice”, rekao je Facebookov globalni šef sigurnosti Antigone Davis.

Izvor: uk.businessinsider.com