BEZ I JEDNOG JEDINOG LIJEKA: Evo načina kako da POBIJEDITE i najgoru glavobolju!

Evo načina kako da pobedite i najgoru glavobolju!

dugo-lezanje-u-krevetu-9

Sedenje ispred računara

Dugo sedenje ispred računara može vam izazvati glavobolje, pa čak i zamagljen vid. Na svakih 20 minuta fokusirajte pogled na nešto drugo na 20 sekundi.

Puno ljubavi

Na ovaj način možete pobediti glavobolju, kažu neurolozi, jer se oslobađaju endorfini, takozvani “hormoni sreće”, koji su prirodni lek protiv bolova u telu.

Ne vezujte kosu

Pletenice i vezivanje kose mogu izazvati glavobolju, jer se kosa povuče tesno i naprežu se vezivna tkiva u koži glave.

Mnogo vode

Pijenje mnogo vode i trljanje vrata da biste se oslobodili bola, često sprečava glavobolju, jer hladi vaše telo i opušta vas.

Ne kupujte skupe lekove protiv bolova

Ljudi ih kupuju jer misle da će raditi brže, ali oni zapravo sadrže sastojke kao što su kofein ili kodein koji je opasan.

Način sedenja

Ako vam je glava pognuta, onda je to najgora stvar za vas. Sedite sa stopalima na podu i držite kukove i kolena prema napred i sedite pravo.

Izbegavajte sendviče sa šunkom

Ovi sendviči sadrže tiramin koji povećava protok krvi u mozgu i aktivira bol. Tiramin se takođe nalazi u očuvanoj, kiseloj, dimljenoj i mariniranoj hrani.

Grickalice orasi i semenke

Orasi i semenke veliki su izvor magnezijuma koji opušta mišiće. Ostali izvori magnezijuma su sveže lisnato povrće, paradajz pire, žitarice, pasulj, grašak, krompir, ovas i ekstrat kvasca.

Držite se podalje od parfema i osveživača prostora

Parfemi, jaki sapuni i čistači domaćinstva sadrže hemikalije koje aktiviraju nervne ćelije u nosu i šalju signale mozgu, što izaziva glavobolju. Koristite sprejeve bez hemikalija i budite na svežem vazduhu.

Dugo ležanje u krevetu

Ostajanje duže u krevetu makar na pola sata može izazvati glavobolju, a kasni doručak smanjuje nivo šećera u krvi. Potrudite se da svaki dan, čak i vikendom, spavate na regularnoj bazi.

Aromaterapija

Aromaterapija može pomoći kod glavobolje i može biti dovoljno da samo udahnete pepermint ulje.

Jutarnja šetnja

Šetnja na hladnom i svežem vazduhu takođe može pomoći pri ublažavanju glavobolje i napetosti.

Izvor: fokuzz.com