BEZ HEMIJE! Izliječite kašalj prirodnim lijekom: SVE SASTOJKE IMATE U KUHINJI!Ovaj lijek preko noći uklanja i najteži kašalj, te čisti pluća od nakupljene sluzi.

Svako je imao priliku da se susretne sa teškim upornim kašljem, koji je veoma neugodan, a pored toga i spriječava nas u obavljanju svakodnevnih poslova. U takvim slučajevima svako rješenje nam neko ponudi i potvrdi da bi nam moglo pomoći kako bismo se riješili tog kašlja.


Uglavnom smo uzimali razne lijekove za koje smo vjerovali da će nam pomoći da se riješimo kašlja, ali ispostavilo se da nemaju poseban učinak i da mogu da nam olakšaju tegobe samo na neko vrijeme.

Umjesto što koristite sve te hemijske lijekove, mnogo efikasnije bi bilo kada biste si pripremili neki od jednostavnih prirodnih lijekova sa kojima ćete moći da djelujete odnosno da pomognete vašem organizmu i riješite se kašlja.

Obloge od meda, iz iskustva mnogih, pokazale su se efikasnim i uspješno pomažu u uklanjanju napornog kašlja, čak i kod djece!

Evo kako ga možete pripremiti:

Potrebni sastojci:

– domaći med
– maslinovo ulje
– brašno

Priprema:

Najprije pomiješate manju količinu brašna i maslinovo ulje i to dobro umiješate, a zatim dodajte i med. Smjesu dobro izmiješajte kako biste dobili ednaku smjesu. Smjesu zatim stavite na pamučnu salvetu. Preko postavite sterilnu gazu.

Salvetu postavite na leđa ili na prsa, zatim je fiksirajte sa ljepljivom trakom kako se ne bi pomjerala. Bitno je da je fiksirana pa da može cijelo vrijeme da djeluje.

Ukoliko smjesu na salveti stavljate djeci, onda je preporučljivo da to radite tri sata prije nego krenu na spavanje.

Nikada se nije desila niti jedna neželjene reakcija, tako da svako može ovo da koristi.


Izvor: nvi.baPOGLEDAJTE JOŠ
loading...


Inline
Inline