BAKA NASLIJEDILA 5 MILIONA DOLARA: I dalje živi u staroj kući od blata

U boljevačkom planinskom selu u trošnom kućerku od blata koji samo što se ne sruši, okruženom šumom, putem kojim se jedva dolazi i leti od poljoprivredne penzije koja iznosi svega desetak hiljada dinara živi M. Z. (86)! I tu možda ne bi bilo ništa neobično da ova starica nije milioner i to devizni!

starica-baka-foto-shutter-1428093425-634023

Naime, pred Novu godinu na račun M. Z. je iz Australije, kao nasledstvo njenog supruga M. Z. koji je preminuo 2011. uplaćeno 940.000 austrlaijskih dolara, kao i nekoliko miliona dolara u nekretninama koje se nalaze na petom kontinentu.

Starica nije želela da otvori vrata i razgovara s novinarima, ali u selu su kao po običaju znali celu priču napamet. A priča je dostojna scenarija za holivudski film.

“Krajem 60-ih godina prošlog veka M. Z. i njen suprug su trbuhom za kruhom otišli u Australiju”, kažu komšije i dodaju:

“Žena se nakon nekoliko godina vratila u Srbiju jer joj je bila bolesna majka. Ona je ostala u Srbiji i više se nije vraćala u Australiju. Nastavila je da živi u toj trošnoj kući usred šume. Njen suprug se u međuvremenu u Australiji ponovo oženio mada se zakonski nije razveo od svoje prve žene. Čuli smo i da je on stekao veliko bogatstvo tamo u zemlji kengura. Ali mislili smo da su u pitanju glasine. Godine su prolazile a M. Z. od svog supruga sve do pre nekoliko meseci nije imala nikakvih vesti. Tek pred kraj prošle godine pozvali su je iz banke u Boljevcu u kojoj prima penziju i kazali joj da je nasledila 940.000 dolara i da joj je novac uplaćen na račun”, pričaju komšije, a prenose Novosti.

Kako se ispostavilo suprug joj je preminuo 2011. godine, a još ranije druga žena sa kojom se bio venčao. Nisu imali dece. Nakon njegove smrti Australijanci su se dali u potragu za naslednicima i pronašli su M. Z.
Komšije kažu i da je starica posle dobijanja nasledstva ostala ista i nepristupačna za druge ljude kao i pre.
Pre nekoliko dana iz banke je podigla par hiljada evra kako bi poplaćala nagomilane račune.

“Na putu do kuće su joj ispale dve novčanice od po 500 evra. Ona se o tome požalila jednom komšiji, ali se nije vratila da ih potaži. Samo mu je rekla ‘ma ko će sada da ide da traži pare po ovoj hladnoći'”.

Izvor: kurir.rs