APEL ZA POMOĆ: Pomozimo šestogodišnjem Ajdinu Žigonji iz Zenice da ima normalno djetinjstvo

U redakciju stigao je potresni apel 31-godišnjeg oca iz Zenice Elvisa Žigonje, čijem 6-godišnjem sinu je potrebna pomoć.

5807a874-52b0-466f-9c6b-6cd80a0a0a6c-14696770-1823739057860403-2078131100-n-preview

Njegov apel prenosimo u cjelosti:

Zovem se Elvis Žigonja, imam 31 godinu, dijete sam poginulog borca ARBiH, oženjen sam sa Dženanom Omicevic Žigonja koja ima 29 godina, imam dva sina Ajdin (6 godina) i Emin (4 godine), ali ja nisam bitan.

Bitan je moj sin Ajdin.

Ajdin je rođen u februara 12/2010 god. sa dijagnozom rascijep kičmenog stuba. Ajdin trenutno ima 6 godina i 4 mjeseca.

Dosadašnje liječenje koje je vođeno u našoj drzavi Bosni nije na zadovoljavajućem nivou.

Ajdin je imao 5 operacija koje nažalost nisu urodile plodom.

Ajdin je operisao 3 puta kilu ili bruh, takođe je operisao i ahilovu tetivu da bi se ispravila nogica. U julu 2011 operisao je kičmu, jednu od najtežih operacija da bi se zaustavio rascjep kičmenog posta koja na žalost nije urađena dobro i to smo saznali na pregledu na klinici Acibadem u Turskoj gdje smo svog sina odnijeli na našu inicijativu sumnjajuci u dosadašnje liječenje u našoj zemlji.

Na pregledu na klinici Acibadem(Turska) kod dr.Ozeka je ustanovljeno niz nepravilnosti u Ajdinovom liječenju i čak mu je prijetila paraliza donjeg tijela, jer kičmena moždina je mogla da pukne svaki momenat.

Nakon niza uspješnih akcija u prikupljanju sredstava za Ajdinovu operaciju, Ajdin je operisan novembra 11.2015 na klinici Acibadem u Turskoj.

Operacija je prošla dobro i što je najvažnije kičmena moždina je spasena i Ajdin ce ostati hvala Allahu na nogama, što nam je i bio cilj.

Operacija, bolnički troškovi, smještaj i prevoz su nas koštali oko 30.000 eura i mi nismo imali nikakvu pomoć od naše države. Na sve zahtjeve i molbe smo odbijeni.

Ajdin ce imati još operacija jer Ajdin ima vidnu Skoliozu, a operacijom će se ispraviti kičmeni stub i ugraditi fiksator koji će držati kičmu.

Nakon obavljene kontrole maja 18 / 2016, dr. Ozek je sa svojim timom donio zaključak da je kičmena moždina hvala dragom Allahu dobro i Ajdin se odlično oporavio nakon operacije. Većina mišića do koljena je aktivna i sad slijedi jačanje podkoljenica i njihovih mišića.

Ono sto je zabrinjavajuće, SKOLIOZA je još izraženija nego prošli put i doktor je savjetovao da do slijedeće kontrole koja je zakazana za novembar 2016 mi uradimo snimke u Bosni i da pošaljemo doktoru Ozeku. On će po tome ocijeniti stanje i najvjerovatnije odrediti datum operacije koja je neophodna za ispravljanje Ajdinove kičme.

Rečeno nam je da će operacija koštati oko 45.000.00 eura i da ce na operaciji učestvovati tim doktora. Sad nam predstoje fizikalne vježbe, banje i sve za jačanje Ajdinovih mišića ispod koljena da bi se Ajdin pripremio ako Bog da za nadamo se zadnju operaciju u njegovom životu i da bi mogao normalno da hoda.

Ni za ovu operaciju mi nemamo nikakvu pomoć od države, ali se uzdamo u Bozžiju pomoć i u pomoć dobrog naroda da se prikupi dovoljno da se Ajdin operiše.

Za svu dosad pomoć u našoj borbi nismo dobili nikakvu pomoć od države, sve smo uspjeli uz pomoć humanitarnih akcija i dobrog naroda.

Za sve dalje informacije o Ajdinovom slučaju, stanju ili bilo koja pitanja, mozete kontaktirati oca od Ajdina, Elvis Žigonja .

Kontak telefon: +38762062226

Grupi na Facebooku POMOZIMO AJDINU ŽIGONJI

Izvor: Novi.ba