AKO VAS ZABOLE LEĐA, SAMO uzmite ovo iz sopstvene kuhinje i ODMAH ĆE VAM BITI LAKŠE!Loše držanje je glavni uzrok bolova u leđima, nogama i zglobovima, a vrlo efikasan lek koji će vas potpuno osloboditi ovih tegoba jeste goveđi želatin, jedan od sastojaka i dodataka jelima koji se najviše pominje u receptima za pripremu kolača naših baka, a koji vam sigurno stoji na polici u kuhinji ili špajzu.

svrab-cesanje

Iako se nekada nije znalo koja su lekovita svojstva goveđeg želatina, danas je dobro poznato da on blagotvorno utiče na naše zglobove, hrskavicu, ligamente, vezivno tkivo, čini ih jačim i otpornijim na povrede.

Osim što prevenira osteoporozu i osteoartritis, želatin jača i srčani mišić, reguliše metabolizam, poboljšava pamćenje, čini kožu zdravijom i elastičnijom, jača strukturu kose.

Ukoliko imate problema sa kostima i zglobovima, evo recepta za napitak koji će vam odagnati bol.

Priprema je vrlo jednostavna:

Pomešajte kesicu želatina (5 g) sa četvrtinom šoljice hladne vode. Preporučuje se da je pripremite uveče, pre odlaska u krevet.

Ostavite želatin da odstoji do ujutro dok se ne pretvori u mlečnu supstancu – potom ga dodajte u čaj, mleko ili sok i popijte ujutro na prazan želudac.

Na tretmnu bi trebalo da budete mesec dana, a zatim treba da napravite pauzu od šest meseci. Nakon toga možete da ponovite postupak, iako verovatno za tim neće biti potrebe. Da bol iz vrata, leđa, nogu i zglobova jenjava, primetićete već nakon sedam dana.


Izvor: Telegraf.rsPOGLEDAJTE JOŠ
loading...


Inline
Inline