AKO VAM STIGNE OVA PORUKA, NI SLUČAJNO NE ODGOVARAJTE: Koštat će vas bogatstvoNova prijevara vreba ovih dana korisnike mobilnih telefona. Najbolje je ovakve prijevare prijaviti te ne odgovarati na poruke nepoznatih pošiljatelja, jer to može izuzetno puno koštati.

thinkstockphotos-181144228

Naime, s različitih brojeva počele su stizati poruke koje nude downloadanje fotografija s broja 818125. Radi se o navodnoj mogućnosti skidanja fotografije “milenog Isusa”, ali ima i poruka koje nude pornografiju.

Posebne tarife

No, sasvim je izvjesno da klikanje na 818125 vodi u potencijalnu opasnost vaš korisnički račun, odnosno prijeti mogućnost skidanja podataka koji se obračunavaju prema posebnim tarifama.

prijevara

“Skidanje te fotografije povlači za soborm i prihvaćanje uvjeta korištenja usluga po posebnim tarifama te je velika mogućnost da ćete ubrzo potrošiti kredit na svojoj prepaid kartici ili će vas neugodno iznenaditi iznos na idućem računu”, objašnjavaju nam stručnjaci kojima smo pokazali poruke što su počele stizati korisnicima mobilnih usluga.

Blokiraju brojeve

“Upoznati smo s ovom vrstom poruka. Prošli tjedan su nam građani počeli prijavljivati neregistrirane prepaid brojeve s kojih se šalju takve poruke. Brojevi s kojih stižu te poruke, nakon prijave i provjere prometa, budu blokirani kako neregistrirani korisnik više ne bi mogao koristiti broj i uznemiravati korisnike”, odgovorili su nam iz Hrvatske regulatorne agencije za mrežne djelatnosti (HAKOM).

Iz Ministarstva unutarnjih poslova RH učestalo upozoravaju građane na prijevare koje im prijete i na internetu i na telefonima.

Apeliraju da se na nepoznate brojeve ne odgovara i da se nepoznatim pozivateljima ne daju osobni podaci.


Izvor: net.hrPOGLEDAJTE JOŠ
loading...


Inline
Inline