AKO SE NEDAVNO VARALI PARNETA: Viber ima jako loše vijesti

Viber je već dugo vremena omiljena komunikacija aplikacija za mnoge vlasnike pametnih telefona. No, usprkos tome, većina korisnika nikad se nije upoznala sa svim fukcijama Vibera.

viber

Stoga smo pronašli neke od opcija koje smatramo korisnim, a za koje možda niste znali.

1. Sakrijte informaciju kada ste bili online

Kliknite na Postavke – Privatnost, a nakon toga isključite status Na mreži. Nakon toga više nitko neće znati kada ste zadnji put koristili Viber.

2. Sakrijte status o pregledu poruka

Ako ne želite da drugi znaju kada ste pročitali njihovu poruku, kliknite na Postavke – Obavijesti, a onda isključite opciju Prikaži pregled poruke.

3. Ne (pre)opterećujte memoriju telefona

Glasovne poruke koje vam prijatelji pošalju putem Vibera automatski ostaju pohranjeni u telefonu. Kako ne bi zagušili memoriju telefona najbolje ih je obrisati, osim ako su vam važne. Kliknite na Postavke – Mediji, a onda odaberite opciju Obriši glasovne poruke.

4. Sakrijte profilnu sliku od nepoznatih korisnika

Birajte tko može vidjeti vašu profilnu sliku. Ako želite da je mogu vidjeti samo vaši prijatelji, kliknite na Postavke – Privatnost i isključite opciju Prikaži svoju sliku.

5. Isključite opciju “Koristi aplikaciju”

Ako niste znali: Većina aplikacija i igara koje instalirate na telefon sinkronizirane su s Viberom. Što znači kako kontakti s vaše liste mogu vidjeti kada koristite neku od njih. Ako želite deaktivirati ovu opciju, kliknite na Postavke – Privatnost i isključite opciju Koristi aplikaciju.

6. Kreirajte lozinku

Želite sačuvati svoju privatnost i zatvoriti pristup Viberu? Nema druge već kreirati lozinku. Iako Viber nema tu aplikaciju, u App i Play Storeu lako možete preuzeti i instalirati aplikaciju koja će “zaključati” Viber.

7. Instalirajte Viber na računalo

Osim na pametni telefon, Viber možete instalirati i na računalo. Tako će vam komunikacija možda biti lakša u uredu ili doma, gdje god više koristili računalo od telefona.

Izvor: net.hr