7 TRAGIČNIH PRIČA ljudi koji su se OBOGATILI dobitkom na lutriji

Pare ne donose sreću i ne rešavaju sve probleme. Uzbuđenje kad dobijete veliki novac na lutriji nekoga može da zaslepi i unesreći, a ove priče govore upravo o ljudima koje je iznenadilo veliko bogatstvo.

ed490a55d53d5fbcdccc74ac35ef7f82

Ovo su istinite priče o ljudima koji su osvojili veliki novac, a umesto da gledaju kako im se snovi ostvaruju, bili su svedoci sopstvenog života koji se raspada.

1. Kurtis Šarp

1982. godine Šarp je osvojio pet miliona dolara. On je svoj novac proćerdao na loše investicije i luksuzne stvari. Postao je poznat, snimao je reklame, ali ga je sumanuto trošenje novca dovelo do finansijskog kraha. Nakon gubitka novca, počeo je da radi kao sveštenik i živi od čekova socijalne pomoći u maloj kući u Tenesiju.

2. Džek Vitaker

Endru Džek Vitaker je na lutriji dobio 315 miliona dolara i taj novac mu je doneo više štete nego koristi.

Posle osvajanja velikog džekpota, Vitakerov život polako počinje da se menja. Pored pravnih problema, alkohol i ljubav prema striptizetama su ga odveli na put bez povratka.

Dok je bio u poseti striptiz klubu, tvrdio je da je skoro pola miliona dolara ukradeno iz njegovog automobila. Kasnije je rekao da su lopovi ispraznili i njegove bankovne račune. Nije samo izgubio sav novac koji je osvojio, njegov život bio je ispunjen mnogim tragedijama. 2004. godine umrla mu je unuka od predoziranja drogom, a njena majka, Vitakerova ćerka umrla je pet godina kasnije. U vreme kada mu je umrla ćerka Vitaker je krivio dobitni tiket za svu nesreću koja ga je pratila. U jednom intervju je kroz suze rekao: “Voleo bih da sam iscepao taj tiket”.

3. Dženet Li

Dženet Li (60) je veliki deo dobitka dala u filantropske svrhe. Neko bi pomislio da će joj karma vratiti njenu dobrotu, ali to se nije desilo.

Loše odluke i investicije dovele su je do toga da je 10 godina nakon dobitka 18 miliona dolara morala da proglasi bankrot. 2001. godine ostalo joj je samo 700 dolara, a ubrzo se zadužila za 2,5 miliona dolara.

4. Keli Rodžers

Britanska tinejdžerka Keli Rodžers je osvojila 3 miliona dolara u julu 2003. godine kada je imala samo 16 godina. Naravno, ispunjavala je sopstvene želje pa je išla na plastične operacije i sumanuto kupovala dizajniranu odeću. Međutim, 2009. godine mlada Keli je već bila pred bankrotom, njen život iz snova počeo je da se raspada. Sav taj pritisak bio je previše za nju, pa je pokušala da izvrši samoubistvo dva puta i počela je da se drogira. Sada kada je novac potpuno nestao ona se nada da će u siromaštvu pronaći sreću, radi tri posla i živi sa majkom.

5. Rajan Mekečni

Rajan je osvojio 40 hiljada funti, a samo godinu dana kasnije izboden je na smrt. Bio je zavisnik od droge i imao je troje dece. Bio je samohrani otac. Ubijen je prilikom pljačke kuće u kojoj je živeo.

6. Dejvid Li Edvards

Edvards je osvojio 25 miliona dolara. Čim je dobio svoj prvi ček počeo je sumanuto da troši pare. Kupio je avion, dve velelepne vile na Floridi i nekoliko rasnih trkačkih konja. Otplatio je alimentacije koje je dugovao bivšoj ženi, pa je kupio i Lambordžini Diablo. Tri miliona je potrošio za samo tri meseca, a do kraja te godine još 12 miliona dolara. Ostao je švorc, izgubio je obe kuće, postao zavisnik od narkotika i počeo da živi u skaldištu. Edvards je preminuo u bolnici samo 12 godina nakon dobitka na lutriji.

7. Abraham Šekspir

Ovaj srećni dobitnik je osvojio nagradu od 30 miliona dolara, a samo tri godine nakon dobitka nestao je. Posle godinu dana njegovo telo je pronađeno zakopano ispod betonske ploče. Doris Di Di Mur je bila optužena za njegovo ubistvo i sada služi doživotnu kaznu u zatvoru.

Izvor: blic.rs