4 mjeseca MRTVA MAJKA rodila zdravog sina

Majka ovog dečaka doživela je tešku povredu mozga i klinički proglašena mrtvom. Ipak, zahvaljujući dostignućima savremene medicine, njeno telo povezano na aparate za održavanje života uspelo je da izgura trudnoću do kraja.

Beba-novorodjence-670x447

U aprilu ove godine, nakon što je doživela moždanu smrt, jedna trudnica u Poljskoj držana je na aparatima 55 dana, sve dok njena beba nije dovoljno porasla u njenom stomaku da bi akušeri izazvali porođaj i porodili je carskim rezom. Međutim, ovog utorka je njen pomalo morbidni rekord oborila jedna Portugalka.

Nesrećna žena je u prvom trimestru trudnoće doživela izliv krvi u mozak, nakon čega je proglašena klinički mrtvom. Pošto porodica nije htela da odustane od bebe u njenom stomaku, lekari su sve od sebe dali da mališan preživi.

Dečak je na ovaj svet došao carskim rezom, u sedmom mesecu od začeća.

– Beba teška 2.35 kilograma rođena je u 32. nedelji. S obzirom da je u maminom stomaku s dečakom sve bilo u redu, nije bilo razloga da, u dogovoru s porodicom, ne izguramo ovu trudnoću do kraja – piše u saopštenju porodilišta u Lisabonu, prenosi The Guardian.

Za sada nema nikakvih informacija o tome šta se dešava sa majkom ovog deteta, odnosno da li je porodica donela odluku da je skinu sa aparata za veštačko održavanje života.

Izvor: Telegraf.rs