10 GROZNIH STVARI KOJE SVI RADITE, a potpuno IZLUĐUJU vašeg frizeraSvaki dobar frizer, neki ih danas zovu i stilistima, zna kako prema mušterijama uvijek mora biti ljubazan.

frizerxoxo


Odlazak na šišanje ili frizuru mnogima je poput odlaska na terapiju, pa se, ponekad, previše opušteno ponašaju kada sjednu na taj stolac. Frizeri vam neće reći da im smeta telefoniranje, niti će vam prigovoriti ukoliko se stalno vrpoljite, dok oni nastoje vašu galavu učiniti što ljepšom.

Evo popisa stvari koje vam vaša frizerka ili frizer neće nikada reći, a možda bi trebali znati i primjeniti, idući puta kada odete na šišanje…

1. Odsutna mušterija

“Najgore mi je kada ste tu, a niste tu, jer vam pozornost oduzima telefon ili kakva obiteljska drama”, rekao je frizer koji šiša Kim Kardashian, Michael Silva.

2. Zakasnite, pa inzistirate da vas prime

“Molim vas, nazovite nas kako bi javili da ćete zakasniti. Nemojte se ljutiti, ako smo u međuvremenu primili nekog drugog. Svi zaslužuju poštovanje”, rekao je frizer manekenke Karlie Kloss i glumice Lene Dunham, Matt Fugate.

3. Prekrižene noge

Frizer Lacy Redway, koji je zaslužan za izgled Lupite Nyong i Olivie Palermo, kaže kako će, sjedite li prekriženih nogu dok vas šišaju, vaša kosa biti neravno skraćena i bez balansa.

4. Pomicati glavu, dok čitate modni magazin

“Kada to učinite, meni ispadne kosa iz ruku, pa moram ponavljati radnje. Zbog toga šišanje traje duže no što je potrebno”, rekao je stručnjak za bojenje kose, Daniel Galvin.

5. Okretati glavu, dok su škare u rukama

“Uvijek se porežem, zbog toga”, kaže frizerka manekenke Gigi Hadid, Jennifer Yepez.

6. Pričati ružno o drugim frizerima

“Ne kliknu svi na prvu i nisu svi frizeri jednako kvalitetni, ali prestanite blatiti onog poslijednjeg koji vas je ošišao. Mi se svi međusobno poznajemo i te se stvari vrlo brzo saznaju”, kaže frizer Matt Fugate.

7. Prstima popravljati frizuru, dok vas šišaju

“Moja je najveća briga hoću li ih porezati. Naše su škare jako oštre, pa prsti u kosi nisu dobra ideja, dok su one u blizini”, rekao je jedan od frizera salona Losi, čiji je glavni klijent Orlando Bloom.

8. Tražiti da vas ošišamo prema fotografiji koja nema veze sa realnim mogućnostima

“Doista frustrira kada klijentica donesu fotografiju Jennifer Aniston ili Jennifer Lopez, koje imaju dugu kosu, a njezina je kratka i tamno smeđa”, kaže frizer Tyler Colton.

9. Kada ne znate reći što točno želite

“Teško je kada ti klijent kaže kako je otvoren za promjene, a onda ti postavi takve uvjete da nije moguće ispoštovati njegovu ili njezinu želju za totalnom promjenom izgleda kose”, dodao je Colton.

10. Mahanje rukama i pokazivanje nezadovoljstva prije no što je posao završen

“Mahanje rukama je opasno, jer se možete ozlijediti na vrući fen ili škare. Također, suditi djelo prije no što je završeno, nije uredu, jer pojedinim frizurama treba vremena da sve sjedne na svoje mjesto”, kažu u salonu Redway.


Izvor: net.hrPOGLEDAJTE JOŠ
loading...


Inline
Inline