10 DOBRIH RAZLOGA zašto je zdravo piti pivo s posebnim naglaskom na stavku 4

Pivo je alkoholno piće koje se obično pije s određenom hranom, najviše u Europi i SAD-u. Pivo ima više proteina i B vitamina od vina, a čak i kao antioksidant može parirati vinu jer sadrži flavonoide, koji smanjuju oksidativni stres. Također treba znati da pivo sadrži minerale bitne za zdravo funkcioniranje metabolizma.

1. Pivo održava bubrege zdravima – novije studije su pokazale da je pivo zaista dobro za bubrege i da svaka popijena boca smanjuje razvoj bubrežnog kamenca za 40 posto.

2. Pivo također smanjuje loš kolesterol – vlakna iz piva pomažu da se u krvi smanji nivo LDL kolesterola (tzv. lošeg kolesterola).

3. Pijenjem piva povećat ćeš unos B vitamina (B1, B2, B6 i B12) – istraživanja su pokazala da osobe koje piju pivo imaju 30 posto veći udio vitamina B6 u organizmu od osoba koje uopće ne konzumiraju pivo. Pivo je također dragocjen izvor vitamina B12.

4. Pivo doprinosi čvrstoći kostiju – studije su pokazale da povišeni udio silicija u pivu doprinosi čvrstoći kostiju.

5. Dobro je protiv nesanice – laktoflavin i nikotinska kiselina, koje su obje prisutne u pivu, mogu pomoći kod nesanice.

6. Pivo smanjuje mogućnost od srčanog udara – prema tvrdnjama stručnjaka, osobe koje piju pivo imaju od 40 do 60 posto manje šanse da dobiju srčani udar u usporedbi s onima koji uopće ne konzumiraju pivo.

7. Pivo sprečava nastanak krvnih ugrušaka – kako je to moguće? Stručnjaci kažu da sastojci koje sadrži pivo sprečavaju formiranje krvnih ugrušaka.

8. Pivo poboljšava pamćenje – novije studije su pokazale da ljubitelji piva rjeđe imaju Alzheimerovu bolest i demenciju od osoba koje ne konzumiraju pivo.

9. Pijenje piva smanjuje stres – grupa stručnjaka sa Sveučilišta u Montrealu, otkrila je da konzumacija dvije čaše piva smanjuje stres uzrokovan poslom.

10. I na kraju, pivo doprinosi ljepoti kose i kože – stručnjaci tvrde da određeni vitamini u pivu obnavljaju kožu i smanjuju mogućnost za nastanak hiperpigmentacijskih mrlja.

Izvor: zdravakrava.ba